Personliga utlägg i nya ekonomisystemet

11 september 2023

Stöd i arbetet, Nytt ekonomisystem

Hjo kommun kommer att byta ekonomisystem den 2 oktober. I samband med detta kommer vi att förändra processen kring så kallade ”personliga utlägg”. Det innebär i realiteten att vi ska minimera antalet utbetalningar till anställda för personliga utlägg

Vi uppmanar alla anställda att i första hand göra inköp i form av beställning från våra avtalsleverantörer. Aktuell inköpskatalog hittar du här.

När det inte är möjligt att beställa via avtalsleverantör och vi i stället måste vända oss till en butik så ska inköpet ske i en butik som kan fakturera köpet till Hjo kommun. Många av de butiker i Hjo som är aktuella att handla i har vi redan överenskommelser om fakturering med. Vi kommer att kontakta de butiker som blir aktuella att utöka med för att säkerställa denna rutin.

Tänk på att ett inköp i butik ska vara godkänt av din närmaste chef i form av en underskriven rekvisition

De få personliga utlägg som kommer att förekomma framöver, till exempel kvitto från kollektivtrafik eller taxi vid tjänsteresa ska i fortsättningen lämnas till personalenheten och ersättningen betalas ut via lönesystemet.

Vi ber att få återkomma med instruktioner om hur utläggen kan inrapporteras till personalenheten i framtiden, men tills vidare gäller att skicka in papperskvitto via internpost eller lämna direkt till någon av medarbetarna på personalenheten

/Ekonomienheten