Den 5 juni byter vi till Tele2 Växel

Loga för Tele2 Växel

3 juni 2024

Stöd i arbetet

Den 5 juni byter vi till Tele2 Växel. Du behöver därför ladda ner Tele2 växel-appen på din mobiltelefon och aktivera den. Du behöver också lägga in återkommande telefontider och hänvisningar i appen. Dessa följer inte med vid systembytet.

Tele2 växel-appen behöver aktiveras på din mobiltelefon så att du kan hänvisa din anknytning, söka på kollegor i den interna telefonkatalogen och komma åt alla andra funktionaliteter. 

Har du en personlig telefon eller en verksamhetstelefon som hanteras av Skövde IT, finns nu Tele2 Växel appen tillgänglig på din mobil. Övriga får ladda ner appen själv från Google Play/App Store.

OBS! Det är först den 5 juni du kan aktivera appen och det gör du med ditt mobilnummer som är knutet till din MEX-anknytning, se Tele2 guideportal för mer information. Samtal till din anknytning påverkas inte utan kommer fram även om du inte har aktiverat appen.  

Kalenderkoppling

Alla som har en personlig MEX-anknytning kommer få kalenderkoppling aktiverad samt visning av Teamsnärvaro. Det innebär att gör du en bokning i din outlook kalender och har valt visa som Upptagen kommer även din anknytning hänvisas automatiskt samma tid. När din bokning har löpt ut så kommer din anknytning automatiskt bli satt som tillgänglig igen.

Innan den 5 juni, lyssna av din röstbrevlåda i CMG Web

Röstbrevlådan i CMG Web kommer att ersättas av Tele2 röstbrevlåda.
Du som har en röstbrevlåda i CMG lyssna av dina meddelanden. Efter den 4 juni kommer du inte kunna komma åt meddelandena längre.

Återkommande hänvisningar och vidarekopplingar i CMG Web

Återkommande hänvisningar och vidarekopplingar, till exempel telefontider, kommer att försvinna när vi byter till Tele2 växel 4 juni kl 17.00. Du behöver göra om de i Tele2 växel-appen. Besök gärna Tele2 guideportal redan nu och bekanta dig med hur du använder Tele2 växel-appen och dess funktionaliteter. Appen laddas ner till tjänstetelefonen och via vänstermenyn (drag i kanten) kan linjen enkelt hänvisas i realtid och schemalägga framtida aktiviteter.

Vid frågor kontakta Christina Mellqvist, telefon 0500-49 87 47 eller Päivi Kellokumpu, telefon 0500-49 80 01 på IT-avdelningen i Skövde.