Nytt telefoniavtal, växelplattform och operatör

Loga för Tele2 Växel

25 april 2024

Stöd i arbetet

Driftsättning 27 maj

Skövde, Tibro, Hjo och Karlsborgs kommun med bolag och kommunalförbund har tillsammans tecknat ett nytt telefoniavtal med Tele2 gällande både växelplattform och operatör.

Den nya telefonilösningen kommer vara en molnbaserad Tele2 växel med befintlig kontaktcenterlösning (Solidus/MiCC Enterprise) som används i Skövde och Hjo kontaktcenter samt i våra övriga kundtjänster i dag.

Driftsättning av Tele2 växel blir måndagen den 27 maj efter kl 17.00.

Vi kommer fortsätta att ha kvar Tele2 som operatör vilket innebär att vi inte behöver byta SIM-kort och abonnemangen kommer inte att påverkas.

CMG Web den interna telefonkatalogen kommer ersättas med appen Tele2 Växel. Den kommer ha motsvarande funktionalitet som CMG Web. Den största skillnaden för användaren kommer vara att gränssnittet känns både modernare, tydligare och enklare eftersom det är en app i stället för en webbsida. Den kommer även att innehålla nya funktioner så som valfri nummervisning vid utgående samtal och visa teamsnärvaro.

Den integrerade röstbrevlådan i CMG Web kommer också ersättas av en ny röstbrevlåda, Tele2 röstbrevlåda. Det kommer vara samma röstbrevlåda/mobilsvar både för anknytningar i växeln och för fristående mobilabonnemang.

OBS! Innan driftsättning av Tele2 växel den 27 maj måste de som i dag har röstbrevlåda i CMG Web lyssna av sina meddelanden. Efter den 27 maj kommer man inte kunna komma åt meddelandena längre.

Mer information om bytet till Tele2 växel kommer innan driftsättning bland annat hur man aktiverar Tele2 Växel appen och använder den.

De som har en hanterad mobiltelefon (personlig eller verksamhetstelefon) kommer att få Tele2 Växel appen automatiskt till mobilen. Övriga får ladda ner appen själv från Google Play/App Store.

Vid frågor kontakta Christina Mellqvist ank: 8747 eller Päivi Kellokumpu ank: 8001 på IT-avdelningen.