Utredningen om IT och bemanning fortsätter – förslag klart till sommaren

26 april 2024

HUVUDWEBB, Kommunledningskontoret, Personal- och bemanningsenheten

Det tidigare förslaget om att slå ihop IT och bemanning till en intern serviceenhet kommer inte att genomföras i sin helhet. Kommundirektören kommer i stället att fortsätta utreda hur enheterna ska organiseras för att kunna stötta kommunens verksamheter på bästa sätt.

I januari påbörjades en översyn av flera verksamheter i kommunen, bland annat IT och bemanning. Ett av förslagen var att slå ihop IT och bemanning till en intern serviceenhet.

Efter att ha tagit del av en sammanställning av de intervjuer som sedan dess har genomförts med chefer och medarbetare har kommundirektören Eva Ulfenborg beslutat att fortsätta utreda hur enheterna IT och bemanning ska vara organiserade framöver. Det tidigare förslaget om en intern serviceenhet kommer inte att genomföras i sin helhet. 

Fortsatt utredning: IT och systemförvaltning

I intervjuerna framkom att det finns behov av en mer effektiv organisation så att verksamheterna kan få mer operativt, konkret stöd inom systemförvaltning och mer strategiskt stöd inom IT. Eva Ulfenborgs fortsatta utredning kommer därför att fokusera på de områdena. Målsättningen är att ett nytt förslag ska vara klart före semestrarna.